افراد مبتلا به نقرس، وزنشان را با این 3 روش کاهش دهند

افراد مبتلا به نقرس، وزنشان را با این 3 روش کاهش دهند

08 دی 1398

نقرس بیماری است که از سطح بالای اسید اوریک در بدن شما ناشی می‌شود. اسید اوریک می‌تواند منجر به سازندهای بلوری اوره شوند که در مفاصل و سایر بافت‌های شما رسوب می‌کنند و منجر به نقرس می‌شوند. اگر شما امیدوار به کاهش وزن در مواجه با نقرس هستید، باید رژیم غذایی خود را تغییر دهید. رژیم غذایی خود را شروع کنید، سپس ورزش کنید و در مورد مصرف داروهای نقرس با پزشک خود صحبت کنید. 


داشتن رژیم غذایی سالم


1. از مصرف غذاهای سرشار از پورین (Purine) خودداری کنید

پورین‌ها مواد طبیعی هستند که تقریباً در تمام غذاها یافت می‌شوند. با این حال، تنها تعداد کمی از غذاها وجود دارند که حاوی غلظت بالایی از پورین هستند. پورین سطح اسید اوریک شما را افزایش می‌دهد که می‌تواند منجر به ابتلا به نقرس یا بدتر شدن نقرس ‌شود. همچنین منجر به بلورهای اوره شود. غذاهایی که باید از آن اجتناب کنید شامل موارد زیر است:

  • آنچوی، ساردین‌ها و محصولات حیوانی مانند: جگر، مغزها و لوزالمعده (sweetbreads).  
  • همچنین باید از غذاهایی مانند مارچوبه، ماهی کپور، گل کلم، خرچنگ، ​​قارچ، صدف، گوشت خرگوش، اسفناج، ماهی قزل آلا و گوشت گوساله خودداری کنید.

پرهیز از مصرف ماهی و قارچ

2. رژیم غذایی کم قند را حفظ کنید

هنگامی که مقدار شکر را کم می‌کنید، ممکن است متوجه شوید که وزن کم کرده‌اید. فروکتوز، که نوعی قند است اسید اوریک را نیز افزایش می‌دهد. بنابراین بهتر است در صورت داشتن نقرس از غذاهای دارای فروکتوز خودداری کنید.

  • از محصولات فروکتوز مانند: شربت ذرت و نوشابه خودداری کنید.

مصرف نوشابه و شربت ذرت ممنوع

3. مصرف کربوهیدرات‌ها را متعادل کنید

 هر دو کربوهیدرات خوب مانند: غلات کامل و کربوهیدرات بد مانند: غذاهایی با چربی اشباع شده وجود دارند. سعی کنید کربوهیدرات‌های تصفیه شده را جدا کرده و روی کربوهیدرات‌های پیچیده متمرکز شوید.

  • کربوهیدرات‌های پیچیده شامل: غلات سبوس‌دار ، نان گندم و غلات است.

غلات سبوس‌دار- نان گندم و غلات

4. مقدار چربی که مصرف می‌کنید را کاهش دهید

 چربی اشباع شده باعث کاهش توانایی بدن در از بین بردن اسید اوریک می‌شود. رژیم‌های غذایی پرچرب همچنین می‌توانند خطر چاقی و احتمال ابتلا به حمله نقرس را افزایش دهند. بنابراین اگر می‌خواهید وزن خود را کاهش دهید، توجه خود را به میزان چربی که هر روز مصرف می‌کنید معطوف کنید.

  • برای کاهش برخی از چربی‌های رژیم غذایی خود به سراغ محصولات لبنی کم چرب بروید.
  • به دنبال پروتئین‌های بدون چربی (lean proteins) که مقدار کمی چربی یا فاقد محتوای چربی هستند بروید.  
  • هنگام پخت و پز از روغن زیتون که یک چربی اشباع نشده (یک چربی خوب) است به جای کره یا مارگارین استفاده کنید.

استفاده از روغن زیتون در غذا

5. هیدراته بمانید

هنگامی که به اندازه کافی آب می‌نوشید، خطر ابتلا به کریستال‌های اوره در اطراف مفاصل خود را کاهش می‌دهید. مقدار آبی که می‌نوشید به وزن و سبک زندگی شما بستگی دارد. سعی کنید در طول روز آب بنوشید.

  • به طور کلی، سعی کنید حدود دو لیتر آب بنوشید. اگر زیاد ورزش می‌کنید، ممکن است بخواهید روزانه میزان مصرف خود را افزایش دهید و روزانه نوشیدن حدود 3 لیتر (0.8 گالن آمریكا) را در نظر بگیرید.

نوشیدن آب

6. از مصرف نوشیدنی‌های الکلی اجتناب کنید

 الکل می‌تواند روند از بین بردن اسید اوریک از بدن شما را مختل کند. الکل همچنین کالری زیادی دارد، بنابراین نوشیدن بیش از حد آن باعث افزایش وزن می‌شود.

  • همچنین آبجو و الکل حاوی پورین بیشتری است. توصیه می‌شود که از مصرف آن خودداری کنید.

مصرف نوشیدنی‌های الکلی


فعالیت بدنی خود را افزایش دهید 


1. سعی کنید به طور منظم ورزش کنید

برای کاهش وزن، باید سعی کنید پنج روز در هفته به مدت 30 دقیقه ورزش کنید. با تمرین‌های سبک‌تر شروع کنید و به سمت روال ورزشی شدیدتری بروید. با این وجود در صورت داشتن نقرس، ایده‌ی بسیار خوبی است که قبل از شروع یک رژیم ورزشی جدید با پزشک خود صحبت کنید.

  • با تمرینات سبک مانند: پیاده‌روی، شنا، دوچرخه سواری آهسته یا باغبانی شروع کنید.
  • به عنوان مثال: می‌توانید راه رفتن را به عنوان بخشی از رژیم ورزشی خود شروع کنید. هنگام شروع، به آهستگی و در مسافت کوتاه قدم بزنید. هرچه قوی‌تر می‌شوید، این کار را سریعتر و برای مسافت‌های طولانی‌تر انجام دهید.

ورزش کردن در روز به مدت 30 دقیقه

2. تمرینات قلبی عروقی را امتحان کنید

هنگامی که شروع به ورزش کردن مداوم کردید، شروع کنید برخی از تمرینات سخت قلبی عروقی را انجام دهید. تمرینات قلبی، باعث افزایش توانایی بدن در استفاده از اکسیژن می‌شود و این به کاهش متابولیسم اسید اوریک و کاهش وزن کمک می‌کند.

  • فعالیت‌هایی مانند:آهسته دویدن، دوچرخه سواری، شنا، پیاده‌روی، اسکیت و رقصیدن را امتحان کنید.

ورزش اسکیت

3. در صورت حمله‌ی نقرس استراحت کنید

 در بعضی مواقع، فعالیت‌های بدنی می‌تواند به حمله نقرس منجر شود. اگر دچار بیماری نقرس هستید باید:

  • دراز بکشید و پا یا بازوی آسیب دیده خود را بلند کنید.
  • در حالی که بالا رفته است، مفصل را کمی خم کنید.
  • از مفصل محافظت کنید و بیش از حد آن را حرکت ندهید.

خوابیدن


به دنبال کمک پزشکی باشید


1. برای کمک به مقابله با نقرس و کاهش وزن، مصرف داروها را درنظر بگیرید

علاوه بر داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، شما همچنین می‌توانید مصرف داروها را در نظر بگیرید. با مصرف داروها می‌توانید ضمن انجام برنامه رژیم غذایی و ورزش، شانس ابتلا به حمله‌ی نقرس را کاهش دهید.

  • گزینه‌های دارویی در مراحل زیر توضیح داده می‌شود.

مصرف قرص

2. با پزشک خود در مورد کلشی سین (Colchicine) صحبت کنید

در صورت تجربه حمله حاد، این دارو را می‌توان مصرف کرد. کلشی سین با گلبول‌های سفید خون مداخله می‌کند که واکنش التهابی ناشی از کریستال‌های اوره را ایجاد می‌کنند. هنگامی که این کار را انجام دهند، علائم حمله نقرس شما به تدریج کاهش می‌یابد.

  • دوز استاندارد به طور کلی 0.5 تا 1.2 میلی‌گرم، سپس 0.5 تا 0.6 میلی‌گرم هر یک تا دو ساعت یا 1 تا 1.2 میلی‌گرم هر 2 ساعت تا زمان تسکین است.

مکمل

3. مصرف آلوپورینول (Allopurinol) را در نظر بگیرید

این دارو که به آن پورینول ، Zyloprim یا Lopurin نیز گفته می‌شود، می‌تواند برای جلوگیری از آرتریت نقرس استفاده شود. این کار با کمک به بدن شما برای جلوگیری از تولید اسید اوریک انجام می‌شود.

  • این دارو می‌تواند‌ به صورت خوراکی مصرف شود. دوز طبیعی معمولاً 100 میلی‌گرم در روز است. بسته به میزان تولید اسید اوریک بدن، ممکن است دوز شما در فواصل هفتگی افزایش یابد.

خوردن قرص

4. در مورد مصرف پروبنیسید (Probenecid) با پزشک خود مشورت کنید

 این دارو که به آن Benuryl  یا Probalan نیز گفته می‌شود، به جلوگیری از عود ورم مفاصل نقرس کمک می‌کند. این کار را با متوقف کردن جذب اسید اوریک انجام می‌دهد و به کلیه‌های شما کمک می‌کند تا از اسید خلاص شوند.

  • به طور کلی دوز دارو 250 میلی‌گرم که باید دو بار در روز به مدت 1 هفته مصرف شود. اگر بدن شما اسید اوریک زیادی تولید می‌کند، بهتر است دو بار در روز به میزان 500 میلی‌گرم افزایش یابد.

کپسول پروبنیسید

بیشتر بخوانید: ترفندهای زیرکانه برای کاهش وزن در خانه

مطالب مرتبط