کسانی که دوست دارند گزینههای غذایی جدید را هر کجا که میروند امتحان کنند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای مسمومیت غذایی باشند. با این حال، چنین حادثهای نباید باعث شود که از آزمایش غذاهای جدید دست بکشد. ما اینجا هستیم تا در مورد برخی از درمانهای خانگی مسمومیت غذایی به شما کمک کنیم که میتواند به بهبودی سریعتر شما کمک کند. مسمومیت غذایی اغلب با حملات حرکات شل، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و کم آبی همراه است. بنابراین، مهم است که تا زمان بهبودی بدن خود را به خوبی استراحت دهید و هیدراته نگه دارید. درمانهای خانگی زیر احتمالاً میتوانند بهبودی شما را تسریع کنند. آنها را بررسی کنید.
مسمومیت غذایی چیست؟
هنگامی که غذای آلوده، تاریخ مصرف گذشته یا سمی را مصرف میکنید، اغلب منجر به مسمومیت غذایی میشود که به عنوان بیماری ناشی از غذا نیز شناخته میشود. معمولاً با حالت تهوع، استفراغ و اسهال مشخص میشود.
مسمومیت غذایی باید قبل از اینکه تبدیل به تهدید کنندهی زندگی شود، درمان شود. اگر دچار مسمومیت غذایی شده اید، برای تسریع بهبودی، داروهای ذکر شده در زیر را امتحان کنید.
درمانهای خانگی برای درمان مسمومیت غذایی
1. سرکه سیب
خواص ضد باکتریایی سرکه سیب در برابر باکتریهای بیماریزای ناشی از غذا مانند اشریشیا کلی بسیار مؤثر است.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
1-2 قاشق غذاخوری سرکه سیب
1 لیوان آب گرم
آنچه شما باید انجام دهید:
یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید.
خوب مخلوط کنید و بلافاصله مصرف کنید.
این را 2 تا 3 بار در روز بنوشید.
2. اسانسها
آ. روغن پونه کوهی
اسانس پونه کوهی میتواند در درمان مسمومیت غذایی معجزه کند. حاوی ترکیباتی مانند کارواکرول و تیمول است که خواص ضد میکروبی عالی به آن میبخشد و به از بین بردن پاتوژنهای مسئول مسمومیت غذایی کمک میکند.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
1 قطره روغن پونهی کوهی
2 لیوان آب
آنچه شما باید انجام دهید:
یک قطره روغن پونهی کوهی را به 2 لیوان آب اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
این محلول را مصرف کنید.
این را 1 تا 2 بار در روز بنوشید تا زمانی که علائم را بهبود ببخشید.
ب. روغن آویشن
روغن آویشن حاوی ترکیباتی مانند تیمول، کارواکرول و لینالول است که خواص ضد میکروبی و ضد انگلی دارند. از این رو، میتواند در برابر انواع بیماریهای ناشی از غذا مؤثر باشد.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
1 قطره روغن آویشن
1 لیوان آب
آنچه شما باید انجام دهید:
یک قطره روغن آویشن را به یک لیوان آب اضافه کنید.
خوب مخلوط کنید و مصرف کنید.
این محلول را 1 تا 2 بار در روز بنوشید.
3. زنجبیل با عسل
زنجبیل یک درمان رایج برای بیماریهای مختلف است. مطالعات روی موشها نشان داد که ممکن است در تکمیل درمان بالینی اسهال E.coli مؤثر باشد. زنجبیل همچنین میتواند جذب مواد مغذی ضروری را که میتوانند به هضم غذا کمک کنند، بهبود بخشد. عسل خام دارای خواص ضد میکروبی و هضمی است که میتواند بهبودی شما را تسریع کند. زنجبیل و عسل هر دو میتوانند حالت تهوع و استفراغ را که از علائم معمول بیماریهای ناشی از غذا هستند تسکین دهند.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
1 تا 2 ریشه زنجبیل برش خورده
1 فنجان آب
عسل
آنچه شما باید انجام دهید:
زنجبیل را به یک فنجان آب اضافه کنید و آن را در یک قابلمه بجوشانید.
5 دقیقه بجوشانید و صاف کنید.
قبل از افزودن مقداری عسل به چای اجازه دهید تا کمی خنک شود.
بلافاصله آن را مصرف کنید.
همچنین میتوانید چند قطره آب زنجبیل را با عسل مخلوط کرده و مصرف کنید.
به عنوان یک راه حل سریع، میتوانید تکههای کوچک زنجبیل را نیز بجوید.
این چای را حداقل 3 بار در روز بنوشید تا زمانی که علائم شما فروکش کند.
4. سیر
سیر دارای خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی قوی است که میتواند به از بین بردن پاتوژنهای غذایی کمک کند. همچنین میتواند اسهال و درد معده را تسکین دهد.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
2-3 حبه سیر پوست کنده
آنچه شما باید انجام دهید:
حبههای سیر را بجوید.
از طرف دیگر، میتوانید مقداری سیر را نیز خرد کرده و با عسل مصرف کنید.
حداقل یک بار در روز سیر مصرف کنید تا زمانی که تسکین پیدا کنید.
5. عصارهی دانهی گریپ فروت
عصارهی دانهی گریپ فروت حاوی پلی فنولسی است که به مهار فعالیت و رشد باکتریهای ایجاد کنندهی بیماریهای ناشی از غذا کمک میکند. این خواص با پاتوژنهای مسمومیت غذایی مبارزه میکند و به بهبودی سریعتر کمک میکند.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
8-10 قطره عصارهی دانهی گریپ فروت
1 لیوان آب
آنچه شما باید انجام دهید:
چند قطره عصارهی دانهی گریپ فروت را به یک لیوان آب اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
این محلول را روزانه مصرف کنید.
این را 3 بار در روز به مدت 3 تا 5 روز بنوشید.
6. آب لیمو
آب لیمو یک منبع غنی از آنتی اکسیدان است که بهبود کلی بدن شما را بهبود میبخشد. فعالیتهای باکتری کشی استثنایی را نشان میدهد که میتواند به مبارزه با پاتوژنهای باکتریایی مسئول مسمومیت غذایی کمک کند.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
1/2 لیمو
1 لیوان آب
عسل (اختیاری)
آنچه شما باید انجام دهید:
آب نصف لیمو را گرفته و با یک لیوان آب مخلوط کنید.
برای طعم دادن مقداری عسل اضافه کنید و مصرف کنید.
میتوانید روزانه 2 تا 3 بار آب لیمو بنوشید.
7. ریحان
آ. ریحان با عسل
ریحان گیاهی است که با خواص ضد میکروبی عالی خود باعث از بین بردن پاتوژنهای غذایی میشود. همچنین میتواند معدهی شما را آرام کند و علائم مرتبط با مسمومیت غذایی را کاهش دهد.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
برگهای ریحان
عسل
آنچه شما باید انجام دهید:
مقداری برگ ریحان را له کنید و آب آن را بگیرید.
یک قاشق چایخوری عسل را با یک قاشق چایخوری عصارهی ریحان مخلوط کرده و بلافاصله مصرف کنید.
همچنین میتوانید یک قطره روغن ریحان را به یک فنجان آب اضافه کرده و مصرف کنید.
این کار را 3 تا 4 بار در روز انجام دهید.
ب. ریحان با هل
خواص ضد میکروبی ریحان به از بین بردن میکروبهای مسمومیت غذایی کمک میکند. ترکیب ریحان و هل در رفع استفراغ و حالت تهوع معجزه میکند.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
3-4 برگ ریحان
هل 1 عدد
آنچه شما باید انجام دهید:
برگ ریحان را همراه با هل بجوید.
همچنین میتوانید عصارهی ریحان را با پودر هل مخلوط کرده و یک قاشق چایخوری از آن مصرف کنید.
بلافاصله پس از مشاهده علائم مسمومیت غذایی، آن را مصرف کنید.
8. ویتامین C
ویتامین C یک آنتی اکسیدان است. مطالعات لولهی آزمایش نشان میدهد که میتواند به حذف باکتریها و سموم از بدن شما کمک کند. از این رو، مصرف آن میتواند به شما در مدیریت علائم مسمومیت غذایی کمک کند. اگر نمیخواهید مکملهای اضافی مصرف کنید، میتوانید مصرف غذاهای غنی از ویتامین C را افزایش دهید.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
1000 میلیگرم مکمل ویتامین C (یا طبق دستور پزشک)
آنچه شما باید انجام دهید:
1000 میلیگرم مکمل ویتامین C را پس از مشورت با پزشک مصرف کنید.
اگر علائم شما پس از درمان اولیه بهبود نیافت، میتوانید این دارو را 3 تا 4 بار در روز ادامه دهید.
9. موز
موز بخشی از رژیم غذایی BRAT را تشکیل میدهد که برای افراد مبتلا به اسهال و گاستروانتریت توصیه میشود. آنها پتاسیم از دست رفته را در بدن شما جبران میکنند که به نوبهی خود به شما انرژی میبخشد و به کاهش علائم مسمومیت غذایی کمک میکند.
آنچه شما نیاز خواهید داشت:
موز
آنچه شما باید انجام دهید:
روزانه یک موز بخورید.
همچنین میتوانید مقداری موز را با شیر مخلوط کرده و روزانه مصرف کنید.
میتوانید این کار را ۲ تا ۳ بار در روز انجام دهید.
هنگامی که با استفاده از این داروها در مبارزه با مسمومیت غذایی موفق شدید، باید مراقب آنچه میخورید و مینوشید باشید. در اینجا لیستی از غذاها و نوشیدنیهایی که میتوانید مصرف کنید آورده شده بود.
اکنون که میدانید پس از تجربه مسمومیت غذایی چه چیزی مصرف کنید، اجازه دهید به غذاها/نوشیدنیهایی که باید از آنها اجتناب کنید نگاهی بیاندازیم.
هنگام مسمومیت غذایی از خوردن چه چیزهایی باید اجتناب کرد؟
خلاص شدن از شر مواد غذایی که علت احتمالی مسمومیت غذایی بود در صدر لیست قرار دارد. از خوردن و آشامیدن هر چیزی که ممکن است برای معدهی شما مضر باشد خودداری کنید، مانند:
- الکل
- کافئین
- غذاهای ادویهدار
- محصولات لبنی
- غذاهای چرب یا سرخ شده
- نیکوتینی
- غذاهای چاشنی شده و فرآوری شده
موارد خفیف تا متوسط مسمومیت غذایی را میتوان به راحتی در خانه درمان کرد، اگر از راه حلها و نکاتی که در این مقاله بحث شده است، پیروی کنید. با این حال، موارد شدید ممکن است نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشند.
بیشتر موارد مسمومیت غذایی به دلیل هر یک از عوامل ذکر شده در لیست زیر ایجاد میشود.
چه چیزی باعث مسمومیت غذایی میشود؟
شایعترین علل مسمومیت غذایی عبارتند از:
باکتریها:
باکتری سالمونلا شایعترین علت مسمومیت غذایی است، به ویژه از غذاهایی مانند تخم مرغ، سس مایونز و مرغ که به درستی پخته نشدهاند. E. coli همچنین شناخته شده است که باعث مسمومیت غذایی از غذاهایی مانند سالاد میشود. کمپیلوباکتر و C. بوتولینوم باکتریهای دیگری هستند که میتوانند کاملاً کشنده باشند.
ویروسها:
نوروویروس که به عنوان ویروس نوروالک نیز شناخته میشود، مسئول بیش از 19 میلیون مورد مسمومیت غذایی در سال است. سایر ویروسهای کمتر رایج که میتوانند باعث مسمومیت غذایی شوند، ساپوویروس، روتاویروس و آستروویروس هستند. ویروس هپاتیت A از طریق غذا نیز قابل انتقال است.
انگلها:
مسمومیت غذایی ناشی از انگلها کمتر شایع است اما میتواند کشنده باشد. توکسوپلاسما گوندی انگلی است که بیشتر با مسمومیت غذایی همراه است. انگلها میتوانند برای سالها ناشناخته بمانند، اما در افرادی که ایمنی ضعیفی دارند، میتوانند منجر به عوارض جانبی جدی شوند. زنان باردار در معرض افزایش خطر مسمومیت غذایی توسط انگلها هستند.
علائم و نشانههای مسمومیت غذایی
مسمومیت غذایی علائم زیر را دارد:
- درد یا گرفتگی شکم
- از دست دادن اشتها
- تب
- خستگی و ضعف
- سردرد
مسمومیت غذایی توسط پاتوژنهای منتقله از غذا مانند E. coli پس از خوردن غذای کهنه یا سمی ایجاد میشود. علائمی مانند کم آبی، اسهال، درد شکم و خستگی ایجاد میکند. مطمئناً میتوانید برخی از درمانهای خانگی را برای درمان مسمومیت غذایی امتحان کنید زیرا اثربخشی آنها ثابت شده است. موادی مانند سرکه سیب، عسل، اسانسها، زنجبیل، سیر، عصارهی دانهی گریپ فروت و ریحان اثرات خنثی کنندهای روی باکتریها، ویروسها و انگلهای مسئول مسمومیت غذایی دارند. در حین انجام این درمانها، نوشیدنیهای الکترولیتی بنوشید تا خود را هیدراته نگه دارید و از غذاهای ملایم (موز، سفیده تخم مرغ) استفاده کنید که برای معده آسان است.
بیشتر بخوانید: 9 درمان طبیعی برای بازگرداندن تعادل pH واژن