استفاده از پرایمر، بیس کت و تاپ کت در کاشت ناخن

استفاده از پرایمر، بیس کت و تاپ کت در کاشت ناخن

09 شهریور 1398

پرایمر یکی از موارد لازم برای آماده‌سازی ناخن جهت مانیکور است. پرایمر سطح ناخن را صیقلی و چسبنده می‌کند تا مواد کاشت به راحتی روی ناخن بچسبند. چنانچه از پرایمر استفاده نکنید مواد به خوبی به ناخنتان نمی‌چسبند و لذا دوام آن هم بسیار کمتر خواهد شد. اکثر افراد در مرحله اولِ مانیکور احتیاج به پرایمر دارند. هر چند در مورد تعداد اندکی از افراد، نوع ناخن به گونه‌ایست که اگر از پرایمر هم استفاده نکنید مشکلی پیش نمی‌آید. 


پرایمر چیست؟


پرایمر یکی از مهمترین مواد لازم جهت انواع کاشت ناخن است چرا که باعث ماندگاری ژل، لاک و آکریلیک می‌شود. در ضمن چربی‌های اضافه روی ناخن را از بین می‌برد و باعث تنظیم PH ناخن می‌شود، همچنین از ایجاد حباب روی ناخن جلوگیری کرده و باعث می‌شود طراحی روی ناخن نمای بهتری داشته باشد. مقدار پرایمر مورد نیاز هر شخص بستگی دارد که ناخن تا چه حد سالم باشد و از رطوبت کافی برخوردار باشد. هر چقدر ناخن سالم‌تر باشد و از رطوبت طبیعی و کافی برخوردار باشد، می‌توان از پرایمر بیشتری استفاده کرد. در کل برای استفاده از پرایمر ابتدا سوهان‌کشی کنید تا ناخن‌هایتان صاف و صیقلی شود و گوشه‌ها و شکل کلی آن فرم بگیرد. سپس از پوشر برای برطرف کردن کوتیکول و پوسته‌های اضافی روی قاعده ناخن استفاده کنید. در مرحله بعد از بافر استفاده کنید تا ناخن‌هایتان کاملا براق شود. حالا نوبت پرایمر است. در مورد ناخن‌های سالم و دارای رطوبت کافی بهتر است اطراف مرکز ناخن به شکل بیضی آغشته به پرایمر شود. مراقب باشید که کناره‌های ناخن در معرض پرایمر قرار نگیرد. در مورد ناخن‌های خشک بهتر است پرایمر فقط برای سر ناخن استفاده شود. چنانچه ناخن‌های خیلی خشک دارید توصیه می‌شود اصلا از پرایمر استفاده نکنید. پس از استفاده از پرایمر حدو 30 ثانیه زمان دهید تا خشک شود. سپس از لاک، ژل یا مواد اکریلیک برای طراحی روی ناخن استفاده کنید. 


انواع پرایمر


1. پرایمر بدون اسید: پرایمر بدون اسید رایج‌تر است. چنانچه ناخن‌های شما سالم باشد می‌توانید از این نوع پرایمر استفاده کنید. بخاطر ترکیبات آن، دچار سوزش یا خارش نمی‌شوید. هیچ عارضه‌ای برای سلامت ناخن در پی ندارد. بعد از استفاده به طور کامل تبخیر نمی‌شود و سطح ناخن را آماده کاشت می‌کند. جهت استفاده از پرایمر غیر اسیدی، باید مثل لاک، لایه نازکی از پرایمر را روی سطح ناخن بمالید و حدود 40 تا 60 ثانیه صبر کنید. این پرایمر کامل تبخیر نمی‌شود و یک لایه بسیار نازک چسبنده روی سطح ناخن ایجاد می‌کند.

2. پرایمر اسیدی: این نوع پرایمر فقط در موارد خاص استفاده می‌شود. مثلا زمانی که ناخن فرد کمتر قابلیت نگهداری لاک و ژل و .. را دارد و مواد کاشته شده روی ناخن سریع‌تر پوسته شده یا خش می‌بیند. این مشکل بیشر در افرادی دیده می‌شود که مشکلات هورمونی دارند یا هایپر هیدروز هستند. البته چنانچه کوتیکول سطح ناخن نازک باشد این نوع پرایمر می‌تواند موجب سوزش و حساسیت شود. جهت استفاده از پرایمر اسیدی، یکی دو قطره از آن را روی ناخن قرار دهید. آن‌ها خود به خود روی سطح ناخن پخش می‌شوند. اجازه دهید تا کامل تبخیر شوند.


نکات مهم در انتخاب پرایمر


1. نوع پرایمر را بر اساس نوع ناخنتان انتخاب کنید، نه نوع ماده‌ای که می‌خواهید برای طراحی ناخن استفاده کنید. برخی اعتقاد دارند که برای کاشت آکریلیک از پرایمر اسیدی استفاده کنند. اما این یک اشتباه رایج است چرا که اگر ناخن سالم باشد، کاشت اکریلیک می‌تواند با استفاده از یک پرایمر غیر اسیدی به خوبی انجام شود.
2. فراموش نکنید که درپوش ظرف پرایمر را بگذارید، چون قابل تبخیر است و خاصیتش را نیز از دست می‌دهد.
3. در زمان بارداری، برای استفاده از پرایمر اسیدی حتما با پزشک خود مشورت کنید.


بیس‌کت و تاپ‌کت


عدم استفاده از بیس‌کت یا تاپ‌کت قطعا روی کیفیت مانیکور شما تاثیر می‌گذارد. بیس‌کت از بروز لکه روی ناخن جلوگیری می‌کند، ضمن این که باعث ایجاد سطحی صاف روی ناخن شده و مواد پولیش می‌تواند به راحتی به ناخن شما بچسبد. افرادی که عادت به استفاده از مواد پولیش دارند، بهتر است حتما از بیس‌کت استفاده کنند. بیس‌کت باعث می‌شود که ناخن کمترین آسیب را در معرض مواد پولیش ببیند. به این صورت که ناخن‌های طبیعی فرد کمتر دچار تغییر رنگ، سستی و شکنندگی می‌شود زیرا بیس‌کت روی ناخن یک لایه ایمن ایجاد کرده و مواد پولیش به جای این که مستقیما با بافت ناخن در تماس باشند، به لایه بیس‌کت می‌چسبند.
تاپ‌کت آخرین لایه است که به عنوان سیلر هم استفاده می‌شود. این لایه از مواد پولیش در برابر خش دیدگی محافظت می‌کند. مواد نیتروسلولزی موجود در تاپ‌کت، ضمن محافظت از پولیش، باعث براق و درخشنده‌تر شدن ناخن می‌شود. بیس‌کت، پولیش و تاپ‌کت سه مرحله اصلی مانیکور هستند. اما چنانچه قصد ندارید از هیچ پولیشی نظیر ژل، پودر یا لاک هم استفاده کنید، می‌توانید تنها از بیس‌کت و تاپ‌کت برای افزایش مقاومت ناخن‌ها استفاده کنید. به راحتی می‌توانید در داروخانه‌ها، فروشگاه‌های لوازم آرایش و سالن‌های آرایشی مواد بیس‌کت و تاپ‌کت را تهیه کنید.


پاسخ به سوالات در این زمینه


1. آیا می‌توان از بیس‌کت و تاپ‌کت به جای یکدیگر استفاده کرد؟ بیس کت در واقع نوعی سیلر است و حاوی موادی است که به مرور زمان کیفیتشان را از دست می‌دهند. تاپ‌کت نیز مانند بیس‌کت است با این تفاوت که شامل موادی نظیر UV و ضد آب است که از افت کیفیت بیس‌کت پیشگیری می‌کند و باعث دوام بیشتر آن می‌شود. به جای بیس‌کت می‌توان از تاپ‌کت استفاده کرد اما نتیجه کار خیلی مطلوب نخواهد شد، مگر این که در پایان کار هم از چند لایه تاپ‌کت استفاده کنید! به جای تاپ‌کت هم می‌توان از بیس‌کت استفاده کرد اما خیلی زود کیفیتش را از دست می‌دهد، بخصوص اگر در معرض نور خورشید قرار گیرد. چنانچه از بیس‌کت در جای خودش استفاده شود باعث می‌شود ظاهر نهایی کاشت، براق و یکدست باشد. ضمن آن که نسبت به تاپ‌کت قیمت پایین‌تری نیز دارد. اگر در ابتدای کار از بیس‌کت استفاده کنید، در پایان کار نیازی به استفاده چند لایه از تاپ‌کت نخواهید بود. در نتیجه استفاده از بیس‌کت در ابتدای کار، هزینه و زمان کمتری را خواهد گرفت.

2. آیا می‌توان از پرایمر و بیس‌کت به جای یکدیگر استفاده کرد؟ به طور خلاصه، خیر! بیس‌کت همانطور که از نامش پیداست اولین لایه کت است. اما پرایمر لایه‌ایست که برای زیر سازی بیس‌کت استفاده می‌شود .لذا توصیه می‌شود هر کدام در جای خودش استفاده شود:

  • پرایمر: برای زیرسازی بیس کت
  • بیس کت: برای زیرسازی پولیش
  • پولیش (لاک، ژل، آکریلیک و پودر): برای طراحی ناخن
  • تاپ کت: برای مقاوم سازی مواد پولیش

بیشتر بخوانید: مقایسه روش‌های مختلف مانیکور و زیباسازی ناخن 

مطالب مرتبط