شامپوی خشک: ضرر بیشتر از فایده

شامپوی خشک: ضرر بیشتر از فایده

04 آبان 1398

گمان میکنم اکنون تقریبا همه موافق هستند،که یکی از اقلام مهم در کمد لوازم آرایشی هر دختری شامپوی خشک است.من خودم یک الی دو بار در هفته موهایم را با آن میشویم، پس قطعا شامپوی خشک یکی از اقلام پر کاربرد من محسوب می‌‌شود. درست است که هیچ چیز رضایت بخش‌تر از اسپری کردن مو با شامپوی خشک مورد علاقه‌‌ی خود، شستن آن و دیدن تمیزی دوباره موها بعد از چرب شدنشان نیست، اما در واقعیت استفاده‌ی مکرر از شامپوی خشک منجر به مشکلات عدیده‌ای می‌شود که این مشکلات بسته به نوع حساسیت مو و سر هر فرد، منجر به آسیب کم یا شدید می‌شود. در این مقاله برخی از مشکلات رایج که در استفاده از شامپوی خشک ایجاد می‌شود و راه حل درمان آن برای‌تان آورده‌ام.

1. موی خشک و شکننده: یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که دوستداران شامپوی خشک با آن مواجه می‌شوند، خشکی مو است. این درحالی است که شامپوی خشک با به خود جذب کردن چربی زائد مو، موی شما را تمیز و شاداب می‌‌کند، اما باعث جذب چربی مفید و مورد نیاز که باعث سالم و قوی ماندن مو هست، هم می‌شود. خشکی مو اولین نشانه‌ی آسیب در استفاده از شامپوی خشک است که باعث شکنندگی و ریزش مو می‌شود. پس اگر متوجه شدید که موی‌تان رو به خشکی رفته است، هفته‌ای یکبار از ماسک مو یا نرم‌کننده استفاده کنید. شاید با مطالب این مقاله تناقض داشته باشد اما شستن یکی دوبار مو با شامپوی معمولی هم می‌تواند کمک بزرگی باشد. 

2. درماتیت سبورئیک: استفاده‌ی بیش از حد از شامپوی خشک منجر به عارضه‌ای بر روی پوست سر به نام درماتیت سبورئیک می‌شود، که به شکل زخم‌های پوسته شده و قرمز، خارش و شوره بروز می‌یابد. این عارضه برای کسانی که مداوم و چند روز پشت سر هم از شامپوی خشک استفاده می‌کنند، اتفاق می‌افتد. به این دلیل که پوست سر مجالی برای نفس کشیدن ندارد. در نتیجه‌ی وجود ترکیبات شامپوی خشک، چربی، آلاینده‌ها و سایر محصولات شیمیایی مخصوص مو، بستر رشد برای باکتری‌ها و قارچ‌ها فراهم می‌شود که در نهایت منجر به عارضه‌ی درماتیت سبورئیک می‌گردد. درمان این بیماری آسان نیست، اما اگر نگران افزایش روند آن هستید، استفاده‌ی مکرر از شامپوی خشک را قطع و در عوض از محصولات با فرمول مخصوص بهبود و تسکین پوست سر آسیب دیده استفاده کنید.

3. بروز جوش بر روی پوست سر: یکی دیگر از علائم ایجاد شده به سبب تجمع گرد و غبار روی سر، برای کسانی که شیفته‌‌‌ی این شامپوها هستند، ایجاد جوش یا کیست‌های آزاردهنده و دردآور بر روی آن است. این عارضه وقتی شیوع می‌یابد که گرد و غبار باکتری‌ها را به دام می‌اندازد. شیوع آن ابتدا در سطح کمی است، ( مخصوصا اگر زیر خرمنی از مو باشد) اما هر چه پیشرفت بیشتری داشته باشد، کف سر بیشتر زخم می‌شود. این زخم‌ها تاثیر دائمی منفی بر فولیکول‌های مو دارند که مانع رویش مجدد مو و سلامتی آن می‌شود. برای جلوگیری از ایجاد جوش بر روی پوست سر، از شامپوی مخصوص ضد شوره یا شامپوی حاوی سالیسیک اسید استفاده کنید.

4. ریزش مو و کچلی: بدترین مشکل برای کسانی که از شامپوی خشک استفاده می‌کنند و احتمالا آن را تجربه کرده‌اند، ریزش مو است. علل متعددی می‌تواند باعث ریزش مو شود، اما این اتفاق اصولا زمانی که فولیکول‌های مو آسیب می‌بینند، رخ می‌دهد( به خاطر زخم‌های ایجاد شده از جوش‌ها یا گرد و غبار زیاد) و درنتیجه‌ی آن، باعث ریزش و ناتوانی فولیکول‌ها از رویش مجدد مو می‌شود. اتفاق وحشتناکی است! اما اگر برای شما هم روی داد، هیچ نگران نباشید. با کمی عشق و رسیدگی، سرتان بهبود می‌یابد و مجددا مو رشد می‌کند. اما متاسفانه مجبورید مدتی از محصولات بهداشتی مو از قبیل شامپوی خشک استفاده نکنید. تا سرتان از وجود گرد و غبار، باکتری‌ها و بیماری پاک‌سازی شود.

  • می‌توانید از شامپوی تقویت‌کننده و یا از مکمل‌های رویش مو استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: ۸ باور غلط در مراقبت از مو 

 
 
مطالب مرتبط